Víziónk

Célunk egy olyan egyesület működtetése, amely demokratikus működésével, személyközpontú megközelítésével kiemelkedik versenytársai közül. Minden esetben a nevelődő, nevelt és nevelő embert látjuk, azt az embert, akiben mindezek egyszerre vannak jelen, még ha életkortól és helyzettől függően különböző arányban is.
Fontos számunkra, hogy olyan környezetet biztosíthassunk az egyesület életében résztvevő emberek számára, amelyben teljes mértékben önmaguk lehetnek. Hisszük, hogy ahol tisztelet uralkodik ott mindenki megtalálhatja saját helyét és saját nélkülözhetetlenségét, illetve a számára legmegfelelőbb utat, hiszen mindenki zseniális abban, amiben lelkesedik.

Olyan minőségi sportoktatást, környezetet és közösséget képzelünk el, melyet biztonságosnak, teljesnek érez minden folyamatban résztvevő egyén. Szeretnénk, ha a ránk találó gyermekek és családjaik egy olyan szemlélettel találkozhatnak, ahol fontos szerepet kap az élethosszig tartó sportolás, a közösségi szerepvállalás, a kölcsönös motiváció. Szeretnénk, ha az egyesület sokrétű, összekapcsolódó tevékenységeinek köszönhetően egy nagy közösség formálódhatna. Ennek a közösségnek az alappillérei között szerepel a bizalom, a példamutatás, a harmónia, a támogatás, az elismerés, illetve a boldogságra való törekvés mely mind azt biztosítja, hogy mindenki a saját egyeni módján teljesedhessen ki.

Mindennapjainkban elsősorban gyermekekkel foglalkozunk, azonban a gyerekek az esetek nagy többségében, mint egy uszályt, hozzák magukkal a családjukat is. Így számunkra nagyon fontos, hogy a gyermekeket komplex valójukban ismerjük meg, családjukkal együtt. Legfontosabb kiindulópontunk, hogy alapvetően hiszünk a gyermekek jóságában, tisztaságában.
Feltételezzük, hogy minden ember egyedi, így egyedi szükségletei, céljai és álmai vannak, illetve azt, hogy mindenki számára másképp jelenik meg a boldogság az életében.
Bízunk, hogy mi felnőttek annyira önmagunk tudunk lenni akkor az a gyermekeknek is kedvet adhat annyira önmaguknak lenni, mint amennyire mi felnőttek önmaguk tudunk lenni. Így tekintenek a gyerekek azokra a személyekre, akik inspirálják őket. És mi szeretnénk azok az emberek lenni, akik inspirálják őket és hitelesek számukra.

'A gyermeket csak azzal tudjuk nevelni, hogy példaképpé válunk. Ha másképp nem, akkor rossz példává.' Einstein

Szervezetünk kultúrájának egyik alap eleme a játék, mind a gyermekek mind a felnőttek részéről. Hiszen a játék az egyetlen metszéspont a képzelet világa és a valós élet között, illetve a játék és a tanulás elválaszthatatlan egységet képeznek. 'Játékos kultúránk' megköveteli az agilis attitűdöt és hozzáállást minden benne dolgozótól, hiszen nap mint nap új helyzetekkel, igényekkel találkozunk. Szervezetünk ezért is sok oldalú, hiszen egyéni igényeket szolgál ki.
Így a személyközpontúság alapja működésünknek, mind a szervezet mind minden benne dolgozó munkatársunk részéről. Számunkra fontos, hogy megbízható, békés és határozott emberekkel dolgozzunk együtt, hiszen mi magunk is ilyenek vagyunk. Munkakultúránknak fontos része, hogy a szervezetünk, illetve minden foglalkozásunk is demokratikus alapokon nyugszik. Működésünk nélkülözhetetlen része a mindennapi (erőszakmentes)kommunikáció. Szervezetünk komplexitása ellenére rendszerezett, és strukturált mely sikerességének egyik kulcsa, hiszen egyesületünk nem csak hazai de nemzetközi szinten is működik.

Sokoldalú tevékenyégeink következtében nem egy állandó helyen működünk, azonban nagyon fontosnak tarjuk, hogy a hozzánk érkezők egy színes, nyüzsgő napsütötte térrel és foglalkozással találkozzanak, melyben látszódjon a rendezett káosz. Számunkra fontos, hogy mosolyt varázsoljunk mindenki arcára.

Szeretnénk olyan hírnévre szert tenni, mely minőségi, hiteles és valódi értékekről számol be. Olyan elismert, megbízható szervezetet álmodunk, mely kicsit talán eddig nem megszokott, mégis hívogató és csodára méltó üzenetekkel "hódítja meg a világot" a maga területén. Hisszük, hogy egymás kölcsönös gazdagításának a különbözőség a legfontosabb forrása, hogy az embereket nem a személyi igazolványban felvett adatok vonzzák egymáshoz, hanem az érdeklődéseik és annak lehetősége, hogy sokoldalú képességeik összeadásával magasabb célokat érhetnek el.

Számunkra a többiek nem versenytársak, hanem potenciális együttműködő partnerek. Ez az "egymás ellen" befejezését, az "együtt visszatérését" jelenti.

A fejlődés szervezetünknek állandó mozgatórugója, így folyamatos megújulásra vagyunk képesek. Dinamikus fejlődésünk révén az innováció mindennapjaink része, ezáltal tudjuk biztosítani a magas színvonalú sportedzést, illetve elkerülhetővé válik munkatársaink kiégése. Szakmai hitvallásunk fontos részét képezi az állandó önfejlesztés. Minden egyes gyermek érkezése, új lehetőségeket és kihívásokat állít elénk, így a fejlődés magától értetődő.