Időutaztunk - Országos Bajnokság 2020 beszámoló

2021.03.05

A 2020 novemberében utolsó pillanatban lemondott 2020 évi Országos Bajnokság került megrendezésre a múlt hétvégén, Budapesten, a hatalmas és gyönyörű Duna Arénában. Ha a pandémia első hullámát is számoljuk, valójában egy év versenyzés mentes időszak után ugrottak vízbe a Lányok. Ennyi várakozás, túlélés után, hatalmas izgalom volt mindenkiben. Egy ilyen rangos verseny esetén egyébként is nehéz versenyezni, hát még így. Erős a mezőny, itt tényleg a legjobbak vannak jelen.


Magyarországon jelenleg 27 szinkronúszó egyesület működik, ebből csak 9 vidéki. A 2020 évi Országos bajnokságon 16 egyesület képviseltette magát. Ebből a 16 egyesületből csak 11 egyesület tudott a csapat versenyszámokban rajthoz állni. Az utánpótlás korosztály csapat versenyében a hét induló közül a Szinkronoda volt az egyik.


Rendkívül büszkék vagyunk versenyzőkre, mindenkire, aki idáig kitartott és vízbe ugrott, hatalmas teljesítményt nyújtott, már önmagában a jelenléttel is. Úgy érezzük a Lányok nagyon összeszedetten dolgoztak a versenyen és jobb kűrt tudtak futni, mint azt az edzésen látottak alapján vártuk. Ez egy edző számára nagy öröm, így nem csak ők, de mi is meghatódtunk a végére, talán Mi is kijöttünk a gyakorlatból, valahogy ránk is másként hatott ez most.


Akár párosokról, akár csapatról van szó, minden esetben a közös törekvést, akarást és összefogást volt megható látni. Ennyire még sosem volt ez érezhető, hogy ilyen nagy figyelemmel tudják egymást inspirálni és támogatni. Mondhatjuk megint léptünk egyet, és lehet hogy nem vagyunk ott minden versenyen, de úgy gondoljuk mindig, és most is, megadjuk a módját.


Köszönjük a kiváló és színvonalas ellenfeleknek, hogy motiválnak minket, és nem hagynak lankadni! Áprilisban folytatjuk plusz egy csapattal és egy pár új kis tehetséggel!


És végül, de nem utolsó sorban, köszönjük a csodás tortát a Hamucipókának :)